Hirdetés

Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz spidersoft #41831 üzenetére

    1. Egyenlőtlen feltételekkel indítottad a két egységet. Ha az LCD-re natív felbontásban rakod ki a képet, akkor a plazmára is. Tehát az RCA/analóg összeköttetés ebben az esetben felejtős. HDMI-n használd.

    2. A plazmák fényereje nem olyan magas, mint az LCD-ké, amiknél akár 500cd/m2 is elérhető. Egy átlag plazmánál a 100-150 is jó érték (és elég is). Az átlag ember, a gagyi CCFL-es monitorát felk*rja 200-250cd/m2-re is akár. Ez tapasztalat... persze hogy kiégeti a fehér a szemét. Aztán meg csodálkoznak, hogy miért fáj a fejük... Nálam a CCFL-es (ami magában inkább jó, mint a LED-es megoldások, ha nem TN-es panel van előttük) monitorom (picike Eizo, 22"-os SPVA) is vissza van fogva 120cd/m2-re a képszerkesztéshez. A belépő szintű plazmám (Panasonic 50X10Y) ezt az értéket simán hozza, sőt még túl is teljesíti, -3-as brightness és 42-es contrast mellett. Néha vissza is fogom, mert tényleg fényes, de én mindig besötétítek (sőt, inkább úgy mondom, hogy soha nem világos a szobám, mert azt nagyon nem szeretem, mindig félhomály van. Ez kell a képszerkesztéshez és a plazmához is...)

    3. valószínű, ha bekalibrálnánk a FS monitorodat (már, ha be lehet...), akkor meglepődnél, hogy jé, ennek olyan a képe, mint a plazmának... vagy legalábbis közelít hozzá, csak sokkal rosszabb feketével. Persze ha van fény, akkor biztosan jónak látod annak is a feketéjét... de ezt mindig elmondjuk: plazmákat lehetőleg nem verőfényes napsütésben kell nézni, arra nem ideális.

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Aktív témák