Hirdetés

Intel CULV – ahogy csinálni kell!

Acer Aspire Timeline 4810T

Nem egy, hanem három tagja van az Aspire Timeline sorozatnak. A középső, 14”-os kijelzővel ellátott 4810T ugyanolyan lapos, mint kisebb társa, és alapterülete sem sokkal nagyobb. Ha nem egymás mellett látja az ember, akkor megkülönböztetni is nehéz őket, mert ugyanazt a formatervet kapták. A legnagyobb, 15,6"-os kijelzőjű 5810T is hasonlít társaihoz, de a 4810T-nél további 2-3 centiméterrel szélesebb és mélyebb, fél kilóval nehezebb, valamint numerikus paddal ellátott billentyűzete van.

Itt már a homlokzat közepén találtuk a kártyaolvasót, de a hátsó traktust továbbra is az akku töltötte ki. Ez csereszabatos a többi Aspire Timeline géppel.

Oldalról látszik a leglényegesebb különbség a két Aspire Timeline között: a 14 hüvelykesnek van optikai meghajtója. Ez tölti ki a jobb oldal elejét, utána jön az egyik USB, az Ethernet aljzat, a tápcsatlakozó és a Kensington zár. A másik oldalon a két hangcsatlakozóval kezdünk, majd jön egy USB, a HDMI, és a D-Sub monitorkimenet. Ezeket méretes szellőzőnyílás követi, végül a sort a harmadik USB zárja. Mint látható, itt elhagyták a leforduló zsanéros részt.

Belül a 4810T csak egy leheletnyivel tér el a 3810T-től: picivel nagyobb a monitora és szélesebb a csuklótámasza, amiben nagyobb a touchpad. Ugyanazt a billentyűzetet kapta, mint kisebb testvére, így mellette szélesebb üres sáv van. A színek és formák viszont azonosak, a 4810T is klasszikusan kellemes benyomást kelt, szintén jól össze volt rakva.

Oldalról is nagyjából ugyanazt lehet mondani a 14 hüvelykes Aspire Timeline-ról, mint kisebb társáról. Nyílhatna talán egy kicsit nagyobb szögben a látványosan vékony, emiatt kissé remegő, de egyébként finoman járó fedél.

A nagyobb Timeline alján csak egy méretes ajtó van. Ez alatt ugyanazokat az elemeket találjuk, mint a másik gépnél, tehát a két DDR3 memóriamodult és a merevlemezt. Utóbbinak itt is van fémes védelme, most egy burkolat alatti lemez formájában. Látható még a fedél mögött egy hőcső vége, ami az északi hídra illeszkedik. Minden bizonnyal a processzor is a közelében van, míg az átellenes oldal jelentős részét az optikai meghajtó tölti ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés