Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RJ45

    junior tag

    válasz GEPESZ66 #85067 üzenetére

    Ha mindig akkor van eltömődés, amikor előveszi akkor sajnos lehet, hogy a benzintartályban lesz a gond. Ha télen úgy van tárolva a motor sajnos nem kizárt, hogy tisztítani kell a tankot, mert annak a belső faláról megy bele valami dzsuva a karbiba és tömíti el újra.

    Ha totál semmid nincs karbitisztításhoz, de tutira akarsz menni fogj egy elhasznált lábost és főzd meg a karbit.
    Szétszereled, kitekersz belőle mindent is. Beledobod a fém részeket egy lábosba, ráengedsz annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs otthon citromsav két darab citromot 4 felé vágsz, a 8 darabot beledobod a vízbe és azzal együtt felforralod levesnek. Ahogy forr a víz a bugyogás patikára le fogja tisztítani a karbit. Szétfő a citrom is, nyilván vándololnak majd a vízben a magok, de azzal ne törődj. Utána kompresszorral szárazra fújod, patika lesz, ha kompresszor sincs, akkor tedd a fűtőtestre, hogy gyorsan száradjon meg. Nedvesen összerakni TILOS! Egyetlen vízcsepp csepp sem gyűlhet össze benne.

    De ha a tankban van dzsuva, akkor viszont hiába tisztítod ki a karbit akárhogy, onnan újból belemegy a kosz, mert belefolyik a koszos benzin. Szóval ha egy ilyen tisztítás után a gondos összeszerelés ellenére megint vacakolni kezd közel biztos lehetsz benne, hogy nem benned van a hiba forrása, hanem a tankban.

Új hozzászólás Aktív témák