Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Morales72

    csendes tag

    Sziasztok!

    Előre is elnézést a kisregényért.

    Korábban volt egy Ranult 9-m, amit nagyon szerettem az összes bajával együtt (és sok volt neki). Után a gép két Opelt dobott, egy A Vectrát és egy G Astrát. Utóbbit motorhibásan kaptam egy barátomtól ingyen. Négy évig zabálta az olajat, most pedig elfüstöltek a gyűrűk. A motorgenerált nem vállaltam be, eladtam. Soha nem szerettem, halál kényelmetlen és fapad volt, de közlekedőedénynek elment.

    Mivel az autó ingyen volt, egy szót sem szólhatok. Viszont most autó nélkül maradt a család, és 600k körül kell találnom valamit, ami kibír rögtön idén augusztusban egy észak-olaszországi túrát. Nem Opelt keresek.

    Mivel emlékeztem, mennyire jó volt az R9 (amikor ment), és mivel másfél hónapnyi nemalvás és kutatás után belebotlottam a Megane-ba, mint lehetőségbe (titkos tipp kevés pénzzel rendelkező, használt autó után kutatóknak), most azon gondolkozok, hogy veszek egyet. Jókat olvastam róla, és elég megbízható autónak tűnik.

    A kiszemelt példány egy 1.4 16V Alize, 2003/5. Pont 600k az irányára, ma megyek megnézni. 220k km van az órában, a fotók és a leírás alapján megkímélt állapotban van.

    Amikor elkezdtem megnézni, hogy milyen típushibákra lehet számítani a Megane-nál, egyből kijött a trafó, a belső szellőztető és a felső holtponti jeladó. Ez utóbbi hozott ide a fórumra.

    Pár hete már megnéztem egy másik Megane-t, de az a beindítás után, aztán még hosszú percekig és folyamatosan füstölt. A kereskedő szerint az nem volt abnormális füst. Viszont kék volt, és ontotta magából a kipufogó. A kereskedő dühösen közölte velem, hogy csak jól meg kell hajtani, majd bepattant a gépbe, és elviharzott. Füstöt okádva. Nem vártam meg, hogy visszaérjen, inkább passzoltam.

    Akkor kicsit el is ment a kedvem, mert hirtelen nem volt másik példány a közelben, és rátudtam, hogy ennyi pénzért nem fogok tudni venni olyan autót, amiben nincs elhasználva a motor...

    Most viszont újra nekifutnék a dolognak, ezért szeretnék kérni tanácsot, hogy mire figyeljek oda a vásárlásakor. Szervizben is át fogom nézetni, de egy kis jó tanács rám fér.

    Minden tippet előre köszönök!

    "I'm too old for this sh.t..."

Új hozzászólás Aktív témák