Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz etnies #128973 üzenetére

    #128973 etnies

    "Túl sok ember használ autót, nehézzé kell tenni a helyzetüket és akkor elkezdenek gondolkodni másik alternatíván. Sok idő és sok szenvedés után, de eredményre fog vezetni."

    30 éve ez megy, szerinted sikerült? :U Arról nem is beszélve, hogy ehhez színvonalas közösségi közlekedés kellene, ami tényleg alternatívát adhat sokaknak.

    #128974 zgospel

    "Amit te szeretnél azt már az USA-ban évtizedek óta kipróbálták és mindegy hány sáv van, ott is dugó van"

    Ezzel az egyébként száz helyről ismerős szöveggel több gond is van:

    Egy amerikai nagyváros kertvárosából a belvárosba ingázva 20-30 perc alatt 2-4-szer annyi kilométert teszel meg, mint itthon, magyarul: fényévekkel jobban működik a rendszer (nem csak NYC van ám). Tudom, mert azok többségével ellentétben, akik ezt rendszerint leírogatják, én próbáltam is. ;)

    De ez egyébként mindegy, mert a magyar nagyvárosokat nem eszerint építtték, számos amerikai nagyvárossal ellentétben. Ott a belváros közepéig mennek az autópályák és sokkal nagyobb forgalmat képesek elvinni. Megjegyzem, jópár amerikai nagyváros kötöttpályás hálózatának fejlettsége után elsírnád magad a hazai viszonyok láttán.

    Budapesten meg az van, hogy évről évre több "egérút" szűnt meg, aztán szépen kiterelték a népet a legforgalmasabb útvonalakon 2x1 sávra. Hogy mást ne mondjak, Belső-Erzsébetvárosból most kb. kétszer annyi időben és útban egyaránt kijutni,mint mondjuk egy éve volt. Szóval ha nincs dugó, akkor csinálnak. Számomra ez a bosszantó, nem az, hogy nem épült autópálya a Körútig.

    Amúgy a dugódíj éppen a hozzám hasonló arcoknak felelne meg legjobban, de csak akkor, ha magas, mert az már tényleg kivonná a belvárosi forgalom nagy részét.

    #128978 duni84

    Ebből is csak az látszik, hogy még a biciklisávok kialakítása is a lehető leghülyébben lett megoldva. Én simán használom is őket, mert így életszerű, nem pedig úgy, hogy az autók tükrei és a bringasáv széle között egyensúlyozgatok. Az sokkal balesetveszélyesebb.

Új hozzászólás Aktív témák