Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LustaDick123

    tag

    válasz etnies #129013 üzenetére

    Mielőtt belekezdenél: nem lakom agglomerációban és tudok gyalog is járni, sőt bringázom is.
    Azt viszont látom az írásodból, hogy nincs gyereked és tudod a frankót. :)

    Általános gond az, hogy a madárcsicsergést keresők romantikája hamar elmúlik sokaknál az agglomerációban a flexek hangja és az állandó logisztika miatt. Lehet sokan azért költöznek ám ki, mert azt engedhetik meg. Pl. egy belvárosi 50nm-es lakás árán kapnak egy 100nm-es vidéki házat ahol elférnek (javaslom a Szeleburdi család c. film megtekintését).

    A sokszor felduzzasztott településeket nem tudja az infrastruktúra lekövetni, nincs elég hely bölcsiban, oviban, de ha van, az is csak 7-től 17-ig érhető el. Ebbe a 10 óra időtartamba kell neked belezsúfolnod azt, hogy elmész a munkahelyedre dolgozol 8 órát, és visszaérsz a pl. bölcsibe. Hova járjon a gyerek? Az adott településre, ahol apu-anyu is fel tudja venni vagy viszed magaddal a munka melletti bölcsibe, oviba? MIt csinálsz akkor, ha pl. sport vagy zenetagozatos stb. iskolába szeretnéd járatni a gyereket, de az csak a szomszéd településen van? Mi van akkor, ha pl. szabin vagy (van ám óvodalátogatási és iskolalátogatási hiányzási limit)?
    Lehet, hogy te is 500 métert már reggel autóval mész a bölcsibe, mert a gyerek biztos örülne neki, ha minden reggel megsimogatnátok a szomszéd kutyáját, de neked minden perc számít. És akkor még nem kértek meg a munkahelyeden "egymégeztgyorsanma"-ra, nem volt szülői értekezlet stb. A kisiskolásokat pedig megint nem engeded egyedül menni, majd onnan edzésre stb. hanem viszed, kíséred.
    A felsősökkel már könnyebb, önállóbbak de utána indul a kamasz kor. És ez megint nem a dugóról és a parkolóhelyről szól ebben az esetben, hanem a logisztikáról. Mondjuk lenne egy 16-18 éves lányod, akinek este már óránként jár vonata, a pályaudvarról is még sétálnia kellene fél órát este 10-kor, te mit tennél (klasszikus belvárosi gimnázium utána edzés vagy egyéb foglalkozás)? Vagy ha a lányod elmenne szombat este a barátaival diszkóba, mit mondanál neki, hogyan jöjjön haza hajnalban? Maradj itthon, aludja a haverodnál, bringázz 28 kilométert tűsarkúban, igyál hajnalig és gyere haza a reggeli vonattal, ülj taxiba és fizetem vagy elmész érte? Ha lesz jogsija odaadod neki a családi kocsit vagy veszel neki egy sajátot, hogy esetleg azt húzza meg, verjék le a tükrét a belvárosi hajnalon? Diszkóbalesetekről mi a vélemény?

    Véleményem szerint az agglomeráció jó dolog tud lenni, ha nem kell mindennap bejárnod és helyben meg tudod oldani az életed. Ha ez nincs meg, sajnos folyamatos logisztika az egész.
    Volt kollégám, aki Etyekre költözött ki, Óbudán dolgozott, a nyári hónapokat leszámítva nem látta a házát világosban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák