Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz Laca 012 #6820 üzenetére

    Több dolgon gondolkozom, így konkrétumot nem tudok mondani, de leírom a forgatókönyveimet :) :

    1. Gondolkoztam HP Microserveren is, de ott magasabb a fogyasztás és a zaj is (oké, venticserével megoldható, de egy teljesen új eszköznél nem azzal szeretnék indítani) - előnye hogy igen baráti az ára, és minden egyben van, még pl. a GSEJT-hez a mai napig nincs egy praktikus és egyben esztétikus itx házam, amiket néztem jobb modelleket azok is 20k Ft környékén indulnak.

    2. Mivel jelenleg a felhasználói szokásaim nem annyira igénylik a NAS-t (zene mindig az asztali gépről megy, mivel médialejátszót nem vettem így a filmnézés is, barátnőm laptopról meg úgyis el tudná érni ezen is az anyagokat, ugyanis szinte mindig megy mikor ő is használ laptopot) és sajnos foglalkozni sincs annyi időm vele mint szerettem volna mikor megvettem, így lehet hogy teljesen leépítem a dolgot. Szerencsére desktop vonalon is esett jócskán a fogyasztás, így ha akár pár estét bekapcsolva maradna a gép az se lenne annyira zavaró (persze ez az asztali gépem bővítésével járna).
    Egyelőre ezt látom a leginkább lehetségesnek.

    3. Megmarad a lap, de akkor szereznem kell majd egy olyan itx házat amivel elégedett vagyok (most pl. hiába van meg a Gigabyte MIB T5140, abból csak a tápot használom, a ház annyira nem tetszett meg, csak anno nem volt sokkal drágább mint egy minőségi tápot szerezni) - viszont arra meg sajnálnám kiadni a pénzt.

    nemdan: 12k-ért nem adnám el, olyan 18-20k környékén már igen. + akkor eladnám a notebook ide kábelt, 16 GB-os CF kártyát, CF - Notebook ide átalakítót, házat, ventiket, stb.
    Ezt a pénzt meg akkor már lehetne a fent felvázolt 2 projekt valamelyikére költeni.

    #6822-re: igen, egy ilyen egyedi megoldást nem biztos hogy megfizetne bárki is, főleg ha még a projektre fordított órákat is bele szeretnéd számolni. Annyit látok hogy a két lap jobban felszerelt mint a GSEJT, de volt valami konkrét feladat amire az már nem volt elég?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák