Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • siti

    senior tag

    válasz nyogo83 #74936 üzenetére

    A gépjárművek világítóberendezésekre vonatkozó, Magyarországon elfogadott ENSZ-EGB (ECE) előírások a mérvadóak.
    Minden fényszóró azzal a fényforrással (halogén, xenon vagy LED) együtt kapja meg a típusvizsgát, amellyel üzemeltetni kell. Ha a fényforrást egy nem típusellenőrzött, a fényszóró engedélyében nem szereplő fényforrásra cserélik, akkor az engedély, és ezzel a jármű forgalmi engedélye is érvénytelenné válik.

    A probléma ott kezdődik, hogy az smkp nem gépjármű. Tedd be ezt az izzót egy 125-ösbe vagy autóba, röhögve küldenek ki műszakiról.

    Ezért nem problémázik a rendőr smkp világítással, mert mit kérjen tőle számon? Műszaki nincs, nem gépjármű. Ha akarja megy vele egy kört, és ha túl lépi az 45-t, akkor röhögve felgyújtja az árok szélén. max.

    A szabályozás természetesen idejét múlt. Tipikus esete az elektromos kerékpár és roller.

    "kerékpár egy olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti"
    Segíti :W
    Amikor ezt a szabályt hozták, sehol nem volt még hajtást rásegítő rendszer. Max a dongó volt. De ma azt mondják, hogy ha a motor hajtja tekerés nélkül, akkor smkp. Mint a babetta. Logikus... Akkor viszont az elektromos roller az smkp. És akkor lehet azon vitatkozni, hogy mehetsz e vele forgalomban, vagy járdán. Mert kiutálnak mindenhonnan.

    illetve másik dolog, hogy minden járműnek kell lennie típus jóváhagyásnak, anélkül nem vehet részt közúti forgalomban, ami az elektromos robogóknál gondolom nincs meg. De mondjuk a saját vespámról se tudom, hogy ezt hol keressem rajta :)

    [ Szerkesztve ]

    Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

Új hozzászólás Aktív témák