Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    Újra neki fogtam a Jetforce-nak, mert már nagyon ideje lenne, hogy guruljon. Meg aztán az autómmal is le kell állni pár napra.

    Korábban mondtam, hogy úgy néz ki, rövidebb az új utángyártott főtengelyen a hajtókar. Rendeltem hajtókar szettet a szétvert főtengelyre.
    Most szétkaptam a blokkot, összemértem a főtengelyeket és poénra ugyanakkora. Három főtengelyt hasonlítottam össze. Van két gyári főtengely, de cserélt hajtókarokkal és van egy utángyártott főtengely. Az egyik főtengely még korábban volt benne és az az előző Jetfprce-ból való, amit eleve szétvert hajtókarral vettem. Ez is futott már ebben a blokkban 70-es hengerrel. A másik gyári az, ami ugye 4 évvel ezelőtt szétverődött a víz miatt. Ezen lett most hajtókar cserélve abban a tudatban, hogy a vásárolt utángyártott főtengely hibásan van méretezve.
    Ugye az volt a "hiba", hogy a dugattyú teteje nem éri el a henger tetejének síkját és, hogy a dugattyú teteje pontosan ugyanannyival a kipufogó nyílás alá megy az alsó holtpontban.

    Na az a poén, hogy mindhárom főtengelyen pontosan ugyanakkora a két tengely közötti távolság, tehát tök ugyanakkorák. Az új 50-es hengerszettnél volt az a hiba eredetileg, hogy a vele küldött dugattyú magassága sem volt jó, de abból kaptam újat, aminek már jó a mérete. Összehasonlítottam a méreteket az új 50-es, és a szétvert 70-es henger között. A két henger tök egyforma és a dugattyúk magassága is.
    Tehát elvileg mindennek a méretei pontosan megegyeznek. A dugattyú mégis a kipufogó nyílás alá nyit vagy 2mm-rel és a henger tetejétől a dugattyú pereme szintén 2mm-rel alatta van.

    Most már végképp nem értem, hol a hiba.

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák