Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    válasz HussarF #9002 üzenetére

    Ha nem mondtad volna, hogy a 159 már tovább állt, azt hinném mán kend vót... ;]

    Mindenesetre faszombamán ezzel a 'bp-i autósok' csatornával.

    Anno maguknak csináltak videókat, amik bár amatőr, de egész hangulatos cuccok voltak...mára pedig a Web2.0.0543 jegyében másodkézből 'featured' videókat nyomnak, amire az összes látens exhibicionista küldi a wannabe roadrage anyagokat.

    Anyhow...

    A Házmester elvtárs

    Egy fekete Alfa jobbról előz úgy, hogy nekem erős fékezéssel kellett menteni a családom testi épségét. Jobbra nem tudtam kisorolni, mert a teherautó elhagyása után belekezdett az előzésbe.

    Lófakszt, ott baszta a rezet ez a magát kerekekre szerelt Jancsónak betrippelő lécputtyony, mert a 100 az 100 meg a medve nem játék, és ő tuggya, és neki ne otrombáskoggyanak-ám-mán, mer ki van itten elől: ÉN. Majd ÉN tudom, majd ÉN mutatom az utat. Frusztrált kecseg. Különben sincs családja, mert nem szereti senki, ezért is reszelgeti a hazudós geczy a dashcamre, mert onlány ő is végre egyszer érdekes lehet, és végre a Zemberek vele lesznek, és nem köpködik meg, mint hétvégente a kocsmában. (*)

    Az egyik komment levezette úgy, ahogy én gondolkodom róla, sz'al inkább idézek.

    John Doe / 8 órája

    Akkor nézzük megint fordítva. A kamerás autón nyilván van visszapillantó tükör, amiben a sofőr jól láthatta, hogy valaki agresszíven közelít hátulról. A külső sávban elég nagy volt a hely ahhoz, hogy lehetőséget biztosítson az agresszornak a továbbhaladásra. Ezt a magatartást folyamatosan nyomon lehet követni, így az agresszió innentől kezdve nem váratlan. Számítani lehet rá, és amire számítani lehet, azt meg is lehet előzni. A kamerás autót vezetve tudom (mert a napnál is világosabb), hogy ez mindenképpen menni fog. Akkor nem zárom be előtte a kaput (amikor amúgy már egyértelműen látszik a jobb oldali tükörből is, hogy onnan érkezik az ember), hanem hagyok neki helyet, hadd siessen a dolgára. És akkor nem kell a dráma a család megmentéséről. Azt kéne minden közlekedőnek megértenie, hogy lehet itt naponta ezer videót is küldeni, az alfáshoz hasonló emberek mindig voltak, vannak, és lesznek is. Teljesen felesleges leckéztetni őket. Ha neki sürgős, hadd menjen! Nem a mi dolgunk féken tartani, nem a mi dolgunk betartatni vele a szabályokat. Minél távolabb van tőlünk, nekünk annál jobb, mert akkor csökken az esélye a konfliktusnak. És igen, ezeket a helyzeteket gyakran nekünk kell megoldanunk. Akkor is, ha más idézte elő. Ez van, ezzel együtt kell élni, ha tetszik, ha nem. Amennyiben a buszvezetők mindegyike így viselkedne, mint ahogy a kamerás autókat vezető önkéntes rendőrök, annyi baleset lenne, hogy tízpercenként lehetne helyszínelőt hívni. Üdvözlettel: egy volt buszvezető.

    (*) Hajrá kognitív disszonancia. Természtesen én sohasem vezetem így az Alfa-t, és akkor is csak a körülmények áldozata vagyok. Mindig. Másrészt ezért kell rendes (a.k.a. benzines) kocsit venni: az forog rendesen és gyorsul rendesen; faszom az 1.9 TáDékbe, lejáratják itt az úri közönséget azzal, hogy előzni sem tudnak illő fölénnyel jobbról. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák