Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • birrbert

    tag

    Hogy tovább fokozzam a dolgokat, közben beindult nálam a wireless kísérletező labor. Azt csináltam, hogy a router-t átállítottam auto módra, azaz, hogy magától válasszon csatornát. Gondoltam okos, de nem. Ő szépen kiválasztotta magának az 1-est, amin még volt két wireless AP. Fogtam magam, és a szeró wireless csatornáját átállítottam 8-asra. Arra gondoltam, hogy mivel közvetlenül egymás mellett van a két kütyü a szekrény tetején, legalább a csatornák legyenek távol.

    EZ történt. A router nagyon elkezdett "recsegni". Ráadásul amikor a szerverről ping-eltem a laptopot EZ lett az eredménye, holott általában 1-2 ms szokott lenni.

    Aztán beállítottam manuálisan a 3-as csatornára a router-t, a szerót meg hagytam 8-ason. Eredmény: Time Graph fül | 2.4 Ghz Channels fül.

    Ja, és mindezt úgy, hogy kikapcsoltam az N módot a szerón, lássuk hogy viselkedik 54 Megabittel. Eddig (fél napja) stabil, a log is tiszta pár timeout-ot leszámítva.

    Mindezt leírtam, mert tapasztalatnak jó, de nem ártana, ha egy szaki ránézne, és értelmezni tudná, hogy valójában mi is történik.

    [ Szerkesztve ]

    Intel D510MO home server fotóalbumok: http://bit.ly/AbZb5P

Új hozzászólás Aktív témák