Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • papper20

    csendes tag

    Sziasztok! Sürgős segítségre lenne szükségem!

    Átalakítottuk meglévő rendszerem, elviekben jobbnak kellene lennie, de mégsem lett az, lassabb lett és egyéb gondok is előjöttek!

    Régi rendszer:
    Sógoroméknál van egy Tplink-WR741N, erre rákötve a tetőn egy kb 20 dBi-s Atlas grid antenna.
    Nálunk (2 házzal odébb, ugyan abban az oldalban) felrakva a padlásra egy TL-WA730RE Range extender, az lőtte szét a házban a jelet.

    Eredmény: Néha jó a jel, néha nem, mivel útban volt egy-két tuja, így nem volt jó teljesen! 14 mbit-ből megkaptunk 7-8-at talán.

    Észrevettem, hogy a tujákat ki tudjuk kerülni, ha a melléképületünkre teszünk ki egy antennát, onnan behozva házba a jelet, így az optikai rálátás is adott lesz..

    Új rendszer:
    Sógoréknál maradt minden ugyanúgy, nálunk lett kirakva egy 16-18 dBi-s yagi antenna, ráfordítva a gridre, alá a fent említett extenderre lett ez rákötve. Az extenderből kb 14 méter önfeszítős UTP kábellel be a házba, toldóval itt a házban még 12-3 méter sima utp megy bele egy TL-WR841N router-be.

    Eredmény: Stabil 4-5 mbit jön át csak a 14 mbit-ből, de az stabil.. Annyi hibádzik viszont, ez a legidegesítőbb, hogy kb. óránként ledobál a rendszerről (2 tablet és 2 laptop megy róla).
    Ez azt jelenti, hogy sógoréknál nincs gond, az extendert kell újraindítani és ismét van internet.

    A kérdésem az lenne, hogy:
    Mivel küszöbölhető ki az, hogy ne dobáljon ki a rendszer?
    Miért lett lassabb a net, amikor optikai rálátás biztosított?

    papper20 felhasználónak 9 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Új hozzászólás Aktív témák