Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adam_

    senior tag

    Van egy wifi router, amit az Invitel kötött be ma, az előzőt elvitte, mert rendszeresen újraindította magát, és már nem bírta a strapát. Kicserélték ma egy újra, de láthatóan olcsó kategóriásra szintén.

    Az a probléma, hogy ez a Wifi router az alsó szintet tökéletesen kiszolgálja, ott rendesen lehet wifin netezni, viszont a felső szinteken, abból is az egyik szobába nagyon kritikus a helyzet. Szakadozó internetkapcsolat, gyenge jelerősség, bűvészkedni kell a laptoppal, hogy legyen normális jel. Ezt már korábban is csinálta, az előző routerrel.

    Kérdezném, hogy az emelet közötti falak árnyékolhatják le úgy a wifi jelet, hogy fent már nem lehet rendesen, folyamatosan netezni, vagy egyszerűen a router gyenge, és nem tudja fellőni a jelet (kb 3méteres szintkülönbség, és 50cm-es a fal a két emelet között).

    Nagyobb teljesítményű router kell (ha igen, pontosan milyen kritériumokkal, ami ezt megoldaná?), vagy egy nagyobb teljesítményű router sem tudná megoldani azt, hogy feladja a jelet, és normálisan lehessen netezni a felső szinten is?

    Bár még egy olyan alternatíva van, lehetséges nálunk, hogy ahol az áram jön, onnan jönne az internet is, speciális átalakítóval, ami egyik helyen a routernél megy bele a konnektorba, és abba maga az utp, a másik helyen pedig szintén a konnektorba van egy egység, amiből szintén kábellel oda lehet vezetni a géphez.
    Mert kábellel ugye még stabilabban, gyorsabban jönne az amúgy se túl gyors 5MBos net, mintha wifin jönne mind a két géphez a házban.

    Melyik lenne esetleg olcsóbb megoldás, mit gondoltok a helyzetről?

    Előre is köszönöm az információkat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák