Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Sziasztok!

    Lenne egy pici anomália WiFi részen a szomszédomban.

    Voda hálózaton ARRIS eszköz mellé jelerősítőnek lett beüzemelve egy Archer C5 V4 AC1200 router, ami a 2.4GHz-ez vezeték nélküli jelet hivatott erősíteni.
    Nincsenek összekábelezve (fizikai elhelyezés miatt nem is lesznek), így 2.4GHz-es frekvencián kapcsolódik az Archer az Arris modemhez -> Archer Operation Mode beállításában a harmadik, vezeték nélküli (nem router, nem AP mód) csatlakozás van kiválasztva és a 2.4GHz-es WiFi beállításnál a Csatlakozás hálózathoz részen megkerestetve és rendben beállítva az Arris által sugárzott 2.4GHz-es hálózat.
    Anno ajánlás alapján az Arris eszköz 9-es csatornára lett fixálva, amivel tökéletesen működött is a hálózat, a jelerősítés.
    Viszont a Voda FW-t frissített az Arris eszközökön és az új szoftverben nem módosítható a vezeték nélküli hálózat csatornája, AUTO módban üzemel.
    Innentől kezdve az Archer 90%-ban nem tud csatlakozni az ARRIS-hoz, bár lehet a FW frissítés óta fennálló probléma nem is a fixált csatorna hiánya okozza, hanem egyéb dolog, amit elbaszarintott a Voda a FW-ben :B

    Ami anomáliát észrevettem:
    - véletlenszerű, hogy az Archer dob-e tovább internetet vagy sem
    - hiába fixáltam le több MAC Address-hez is az Archerhez fix IP címet Arris felületén, következetesen sosem azt az IP-t kapja az Archer :F (mondjuk már azt sem igazán értettem, hogy miért változgat az Arris felületén látható csatlakozott eszközök között megjelent Archer MAC címe)
    - előbbiből adódóan, ha be szeretnék lépni az Archer beállítási felületére előbb ARRIS-ban meg kell nézzem milyen IP címet kapott (pedig mint írtam előzőleg már adtam neki statikus DHCP IP kiosztást Arris-ben)
    - Ha megvan az IP cím, akkor gond nélkül elérhető az Archer beállítási felülete és ott a hálózati térkép részen van mikor azt mutatja, hogy Van internet elérés (és valóban működik), de ennek ellenére az ehhez tartozó kis led nem világít az elején (pici földgömb ikon), van mikor viszont világít és ez utóbbi esetben BIZTOSAN van rajta keresztül internet elérés.

    Kicsit visszakeresve a topikban találkoztam ezzel a hozzászólással [link] amiben javasolva van eltérő WiFi hálózati név szórása a jelerősítő eszközön.

    Lehet itt is ez lenne a probléma oka, hogy nem képes ugyanazon név/jelszó párossal az Archer csatlakozni az Arris-hoz és ezt a WiFi hálózatot ugyanezen paraméterekkel tovább szórni? Pedig a felületén gyári megoldás szerint "három kattintással" ezt lehet beállítani, ami "hol-volt hol nem volt" alapon meseszerűen működik :F

    Ami nagy anomália, hogy néha jól működik, néha meg a beállítási felületén is jelzi, hogy nincs internet elérés

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák