Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #57833216

    törölt tag

    Sziasztok!

    Bajba kerültem tegnap este, amit nem tudtam még megoldani.

    Azt tapasztaltam, hogy próbáltam a telefonommal csatlakozni a wifire itthon (ami eddig ment), de azután, hogy csatlakozott, internetet nem kaptam, pedig elvileg mennie kellett volna.

    Úgy volt megosztva az internet eddig, hogy bejött a netkábel a modembe, ami tovább lett vezetve egy TP-Link vezetékes routerbe (amin keresztül két asztali gép kapta az internetet), majd pedig abból a routerből tovább lett osztva az internet egy szintén TP-Link routerbe, ami vezeték nélküli (ezt használtam a laptophoz, telefonhoz, XBOX-hoz).
    Tegnap este miután észleltem a hibát az 1-es számú számítógépen (nevezzük így) elkezdtem variálni mindkét routerrel, aminek az lett a vége, hogy a végén egyik routerre sem tudtam már csatlakozni, továbbá simán modemre rákötve a gépet sem működik az internet. Újratettem az operációs rendszert, az sem segített, ahogy a routerek manuális (a kis pöcköket nyomtam a routeren jó sokáig) resetelése sem, mert még az admin felületre sem tudok bejutni. 192.168.1.1-et, 192.168.1.10-et 192.168.1.2-t beírva nem jön be semmi.

    Most a 2-es számú számítógépről írok, mert az valamilyen módon képes kapcsolódni az internetre úgy, hogy a modemre van rákötve. Bekapcsoltam a vezeték nélküli routeremet és a 2-es számú gépbe dugtam egy D-Link vezeték nélküli receivert és így tudok csatlakozni a vezeték nélküli routerre, de IP címet nem kap a gép és a router admin felületét sem tudtam behozni, pedig reseteltem a routert. (Egyébként látszik, hogy működnek a routerek, mert minden világít zölden, aminek kell.)

    Mi lehet az oka annak, hogy egyik routernek sem tudom elérni még az admin felületét sem?
    Arra gondoltam, hogy Teamviewerön keresztül valaki okos vethetne rá egy pillantást, ha úgy egyszerűbb. Ahogy írtam, most a 2-es számú gépen van internet és ebbe dugva egy vezeték nélküli receiver, így a wireless routerre tudok csatlakozni, csak IP címet nem kapok és az admin felület sem jön be. Ha valaki betudná azt állítani, hogy bejöjjön az admin felület és egyebeket, tehát, hogy meglehessen osztani az internetet... hát, azt nagyon megköszönném. :R

    Kérlek segítsetek, nem tudom mitévő legyek! :F

Új hozzászólás Aktív témák