Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Amacs #33330 üzenetére

    "Okozhat esetleg ilyet az utólag cserélt, a gyárinál jóval erősebb antenna?"
    Antennacsere ilyen jelenséget nem tud okozni, főleg 'hosszútávon' értve nem, hogy aztán visszarakod az eredeti antenná(ka)t, és már azokkal sem az igazi. Ez eléggé nonszensz. Kültéri antenna és szekunder villámhatás miatt esetleg, de az sem enyhe átviteli lassulásban fog megnyilvánulni :U.
    "Belenézve a router belsejébe nem látható szembetűnő pusztulása az eszköznek"
    Az áramköri szintű degradációt csak igen kivételes esetben (pl. púpos elektrolitkondenzátor a tápkörben) fogod ránézésre észrevenni, egyébként rejtve marad. Pl. annak, hogy a rádiós frontend-chipset vagy a komplett FR-modul vételi érzékenysége vagy a kimeneti adóteljesítménye csökkent, vagy akár csak egy apró (SMD) passzív alkatrész halódik, semmi jelét nem látod szemrevételezéssel.
    "illetve kizárható, hogy a környéken a megszaporodott wifi jelek okoznák a lassulást, mert ez az egy hálózat van, amit a gépem érzékel."
    Szintén több okból sem annyira egyértelmű helyzet: lehet, hogy a kliensed szoftvere eleve nem mutatja mondjuk a rejtett, vagy a sáv felső végén (12..13-as csatornán) működő hálózatokat. A másik, hogy az ISM-sávokat egy csomó olyan eszköz is foglalhatja, amelyeknek semmi közük a wifi-hez, és így a kliens-eszköz hardvere és szoftvere, vagy akár az inSSIDer számára - lévén egyik sem spektrumanalizátor - teljesen láthatatlanok maradnak.

Új hozzászólás Aktív témák