Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Frederic #11977 üzenetére

    Persze, hogy kívül! Minek foglaljunk egy fix címmel helyet a dhcp-szerver által osztható tartományból? A szerver akár ki is oszthatja a már létező fix címet egy bejelentkező dhcp-kliensnek, hiszen annak nem feltétlenül kell tudnia, hogy az már él. Annak meg címütközés a vége, úgyhogy az a legtisztább, ha az automatikusan osztható és a fix IP-k tartománya egyáltalán nem fedi át egymást, egy tipikus otthoni hálóban a címek szétválasztása azért nem olyan nagy mutatvány.
    #11978: "a routeren melyik csatornát kell beállítani, h maximális legyen a hatótáv?"
    Ha ez csatornafüggő volna, akkor mindenki ugyanazt választaná, nem :U ? Legfeljebb annyit tehetsz, hogy olyan szabad csatornát választasz (NetStumbler, Wirelessnetview, InSSIDer, stb. segítségével), amelynek lehetőleg a környékén sincs semmi. Jelentős különbség nem lehet a csatornák között, főleg beépített antennával, mivel a frekvenciasáv nem túl széles.
    "illetve ha csatlakozok egy hálózathoz wifin akkor nem lehet kideríteni h milyen tartományban sugároz?"
    Hogyne lehetne: megnézed a kezelőprogramjában (vagy ha multifunkciós külső eszköz, akkor a webfelületén) a vezetéknélküli státuszt, és rögtön kiderül, melyik csatornán működik a kliensed. Mondjuk pontosan azon, amelyre azt az AP-t / routert beállították, amelyre a kliens felcsatlakozott..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák